Minister vnútra Slovenskej republiky, Matúš Šutaj Eštok z Hlas-SD, podal trestné oznámenie v súvislosti s poskytnutím ochrany skupine vyšetrovateľov vedených Jánom Čurillom, prezývaných ‘čurillovci’. Toto oznámenie adresované Generálnej prokuratúre SR poukazuje na podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a zdôrazňuje potrebu rovnakého uplatňovania zákona pre všetkých občanov.

Šutaj Eštok, vo svojom vyhlásení na sociálnych sieťach, naznačil, že ochrana udelená tejto skupine osob je podľa jeho názoru nezákonná a mohla byť sprevádzaná trestným činom. Týmto krokom minister vnútra zdôrazňuje dôležitosť dodržiavania princípov právneho štátu a zásady, že zákon by mal byť aplikovaný rovnako na každého občana.

Minister ďalej poukázal na potrebu opodstatnenia ochrany poskytovanej štátnymi orgánmi, ako je Úrad špeciálnej prokuratúry a Úrad na ochranu oznamovateľov, aby sa zabezpečilo, že takéto opatrenia sú vykonávané v súlade so zákonom a v záujme spravodlivosti.

Tento prípad otvára dôležitú diskusiu o transparentnosti a zodpovednosti vo verejnej správe, zdôrazňujúc, že žiadny verejný činiteľ by nemal byť nad zákon. Je to krok k upevneniu dôvery verejnosti vo fungovanie štátnych inštitúcií a k zásadám rovnoprávnosti a spravodlivosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *