Dňa 12. októbra 2023 sa v meste Púchov uskutočnila prestížna súťaž v tvorbe tort, známa ako “Najkrajšia torta Slovenska”. Táto udalosť, organizovaná Klubom cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove, predstavuje významný míľnik v kulinárskom svete.

Medzi účastníkmi súťaže sa vynímali dve talentované študentky z 2. ročníka odboru cukrár na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Čadci – Tamara Zuziková a Adéla Bednárová. Pod expertným vedením skúsených mentorov Mgr. Pištekovej, Mgr. Dolečkovej a Mgr. Gančárovej, sa tieto študentky rozhodli zapojiť do súťaže s tortou na tému “Jesenný zber”. Ich dielo získalo uznanie poroty za jeho vizuálnu stránku, precíznosť, originalitu, farebné doladenie a celkový dojem. Chuť torty bola tiež kľúčovým faktorom hodnotenia.

V kategórii K/2 junior sa Tamara a Adéla umiestnili na skvelej druhej priečke. Predsedníčka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Mgr. Jozefína Zaukolcová, vyzdvihla vysokú úroveň prezentovaných diel a povzbudila všetkých súťažiacich k ďalšej práci v tejto oblasti.

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Čadci vyjadrila na svojom webe hrdosť na svoje študentky a za ich úspech im zablahoželala. Tento úspech nielenže potvrdzuje kvalitu vzdelávania na škole, ale tiež zdôrazňuje hodnotu tvrdej práce, odhodlania a kreativity.

Tento článok slúži ako vynikajúci príklad mladých talentov, ktorí sa rozvíjajú a dosahujú úspechy v tradíciách cukrárstva, ktoré sú hlboko zakorenené v slovenskej kultúre.

Kľúčové slová: cukrárska súťaž, Stredná odborná škola Čadca, talentované študentky, cukrárske umenie, národné súťaže, cukrárstvo, slovenská kultúra, kulinárne umenie

foto: sosca.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *