Žilina, Slovensko – Na cestách Žilinského kraja, kde každý výtlk a výmoľ má svoje meno, sa odohráva pravá tragikomédia infraštruktúry. Miestne cesty, ktoré sú v katastrofickom stave, sú terčom svojského humoru miestnych obyvateľov. Mená ako “Kapitán” a “Milenial” sú dôkazom vynaliezavosti ľudí, ktorí sa snažia čeliť zanedbanému stavu ciest s humorom a iróniou.

Žilinský Uzol: Zdroj Dopravnej Migrény – Srdce problému leží v Žilinskom uzle, ktorý je kritickým bodom pre dopravu v regióne. Jeho preťaženie sa v poslednom čase ešte zhoršilo vďaka “umeleckému” rozhodnutiu o výstavbe kruhového objazdu na ceste do Kysuckého Nového Mesta z obce Rudina. Zdá sa, že tento projekt, hoci je ušľachtilý v zámere, trpí rovnakým nedostatkom premyslenosti, aký je typický pre slovenské infraštruktúrne projekty.

Položiť Otázku Efektivity: Kedy Sa Naučí Slovensko Plánovať? – Aktuálna situácia je príkladom nedokončeného projektu, kde je zrealizovaná len jedna polovica kruhového objazdu, regulovaná stavebným semaforom. Tento nedokončený a nešťastný krok ešte viac zhoršil už tak závažnú dopravnú situáciu v regióne.

V mene vodičov na Kysuciach vyslovujeme “vďaku” tým, ktorí sú zodpovední za tento chaos. Tento stav, ktorý pretrváva až do dnešných dní, pridáva vodičom na už existujúcich problémoch. Na Live Online pokračujeme v sledovaní tejto situácie, ktorá nielenže spôsobuje frustráciu, ale aj vyvoláva vážne otázky o efektivite a plánovaní infraštruktúrnych projektov na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *