DCIM102MEDIADJI_0621.JPG

Žilina, Slovensko – Obyvatelia žilinského sídliska Hliny prežívajú znepokojujúce časy, keďže sa objavili správy o neznámom páchateľovi, ktorý úmyselne otravuje pamlsky určené pre domáce zvieratá. Tento čin je nielen zvrátený, ale predstavuje vážne ohrozenie pre bezbranné zvieratá a ich majiteľov.

Podľa správ od jednej z obyvateliek, podozrivé pamlsky, medzi ktoré patrí najmä párky napichované ružovými a červenými peletami, boli nájdené roztrúsené po celom sídlisku. Táto obyvateľka uviedla, že v priebehu niekoľkých dní musela z úst svojho psa odstrániť niekoľko takýchto potenciálne smrtiacich párkov.

Tento nešťastný trend sa v Žiline neobjavuje prvýkrát. Už v minulosti boli podobné incidenty, kde boli do salám a párkov vložené klince, čo predstavuje okamžité nebezpečenstvo pre zvieratá. Obyvatelia sú vyzvaní, aby boli mimoriadne opatrní pri prechádzkach so svojimi psami a venovali im zvýšenú pozornosť.

Táto situácia opäť otvára dôležitú diskusiu o bezpečnosti domácich zvierat a zodpovednosti občanov voči svojim štvornohým spoločníkom. Zároveň vyvoláva otázky o účinnosti miestnych bezpečnostných opatrení a potrebe väčšieho dohľadu v oblastiach, kde sa tieto incidenty vyskytujú.

Foto: Ilustračné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *