V rámci slalomových pretekov Svetového pohára v Levi, Petra Vlhová, slovenská lyžiarska hviezda, nečakane nedokončila druhý slalom sezóny, hoci po prvej jazde viedla. Jej vypadnutie v druhej jazde otvorilo cestu k víťazstvu pre Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá si tak pripísala svoje 89. víťazstvo v prestížnom seriáli. Týmto úspechom zároveň zlepšila svoj rekord. Druhú pozíciu obsadila Chorvátka Leona Popovičová, ktorá zaostala o 18 stotín, a na tretie miesto sa umiestnila Nemka Lena Dürrová s odstupom 0,30 sekundy od víťazky.

Vlhová sa ukázala v prvých troch kôl slalomu v Levi ako silná súťažiaca, vyhrala tri z nich a vydala sa na cestu za svojím druhým víťazstvom. Avšak jej šanca sa zmenila na sklamanie v štvrtom kole, kde sa jej nepodarilo dokončiť preteky. Tento výsledok umožnil Shiffrinovej sláviť svoje rekordné siedme víťazstvo v tomto fínskom stredisku a predstihla tak Vlhovú v historickej štatistike.

Vlhová po prvej jazde vyjadrila svoj záväzok k maximálnemu výkonu bez ohľadu na veľkosť náskoku. Shiffrinová, štartujúca s dvojkou, predviedla dynamický výkon, ale v strmšej časti trate zaostala za Vlhovou. Po prvej jazde bola priebežne tretia Švédka Sara Hectorová, a do jednej sekundy zaostávala aj štvrtá Dürrová.

V druhom kole sa Chorvátka Popovičová vyšplhala z piatej pozície až na pódium, čím položila vysokú laťku pre svojich súperov. Tento výsledok poukazuje na neustály rozvoj talentu a konkurencieschopnosti v ženskom slalome. Vlhová, aj napriek svojmu vypadnutiu, dokazuje svoju významnú prítomnosť na scéne svetového lyžovania a zdôrazňuje dôležitosť vytrvalosti a odhodlania v športe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *