Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar ukázal svoje hokejové majstrovstvo len tri dni po svojom prestupe z Colorada do Seattlu, keď sa významne zapísal do streleckej listiny v drese Seattle Kraken v zámorskej NHL. Tatar, tridsaťtriročný hrdý rodák z Ilavy, dokázal v úvode druhej tretiny stretnutia na ľade Dallasu Stars znížiť skóre zápasu na 1:2 a neskôr sa podieľal aj na ďalšom góle svojho tímu. Napriek tomu, že Seattle nezvíťazil, Tatarova prítomnosť na ľade a jeho výkon bol pre tím cenným príspevkom.

Táto sezóna je pre Tatara výnimočná, keďže po presune do nového klubu skóroval už vo svojom druhom zápase, čo je významné zlepšenie oproti jeho predchádzajúcemu pôsobeniu v Colorade. Jeho 213 gólov v NHL svedčí o jeho stálej vysokokvalitnej hre a jeho schopnosti byť dôležitým hráčom pre svoj tím.

Okrem Tatara, sa na ľade v NHL vynikajúco presadil aj iný slovenský hokejista, Martin Pospíšil z mužstva Calgary Flames. Pospíšil otvoril skóre v súboji proti Floride Panthers, čím pomohol svojmu tímu k triumfu 3:1. Jeho výkon a gól boli dôležitým príspevkom pre Flames a ukážkou jeho rastúcej formy v lige.

Pospíšilov klubový spoluhráč Adam Ružička a montrealský útočník Juraj Slafkovský tentokrát nebodovali, ale ich prítomnosť na ľade je dôkazom silnej prítomnosti slovenských hokejistov v NHL. Tieto výkony slovenských hráčov sú hrdým pripomenutím talentu a odhodlania, ktoré prichádzajú zo Slovenska, a sú dôkazom, že hokej na Slovensku vyrastá v silných a talentovaných hráčoch schopných súťažiť na najvyššej úrovni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *