Slovenská hokejová reprezentácia sa na turnaji o Nemecký pohár rozlúčila s výhrou 2:1 nad domácim nemeckým tímom. Tento zápas, ktorý sa odohral v nemeckom Landshute, priniesol Slovákom horko-sladké víťazstvo, keďže napriek tomuto triumfu im na dosiahnutie celkového prvenstva chýbal jeden gól. V konečnom poradí získali Nemci, Slováci a Dáni po šesť bodov, no na základe lepšieho skóre sa Nemci tešili z trofeje, pričom Slovensko obsadilo druhé a Dánsko tretie miesto. Rakúšania skončili na štvrtej priečke bez bodov.

V zápase proti Nemecku sa Slováci ukázali v dobrom svetle, keď útočník Matej Kašlík otvoril skóre hneď v úvode zápasu a Lukáš Cingel zvýšil vedenie Slovenska v druhej tretine. Napriek odvážnej snaze o získanie ďalšieho gólu, ktorý by im zabezpečil prvenstvo, sa Slovákom už nepodarilo prekonať nemeckú obranu.

Tréner Craig Ramsay pochválil svoj tím za výkon, ktorý bol podľa neho omnoho lepší ako v predchádzajúcom zápase proti Dánom. Ramsay zdôraznil, že napriek fyzickej náročnosti zápasu s Nemcami, hráči odohrali skvelý duel a zaslúžili si víťazstvo. Kapitán slovenského výberu Peter Čerešňák, najproduktívnejší hráč slovenského tímu na turnaji, vyjadril hrdosť na výkon svojho tímu a zdôraznil ich odhodlanie uspieť v každom stretnutí.

Ramsay tiež avizoval, že na nadchádzajúcom decembrovom turnaji v domácom prostredí dostanú šancu ďalšie nové tváre v slovenskom národnom tíme. Tento turnaj tak predstavuje významný krok v príprave a rozvoji slovenského hokeja, a zdôrazňuje dôležitosť tímovej práce a neustáleho zlepšovania v rámci medzinárodných súťaží.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *