V srdci malebného prostredia Zátoky, na červenej turistickej trase smerujúcej k horskej chate Kmínek, sa nachádza nová turistická atrakcia, ktorá odráža hodnoty tradičného remeselníctva a prírodného dedičstva regiónu. Tento nový prírastok, soví domček s turistickými smerovníkmi, je dielom šikovných korňanských majstrov.

Tento projekt, ktorý sa nachádza na strategickej ceste vedúcej na vrch Bobek a Panorama Ranč, je výsledkom spolupráce medzi miestnymi obyvateľmi, chalupármi a obecným úradom. Pôvodný nápad na vytvorenie turistickej oddychovej zóny prišiel od miestneho podnikateľa Zdenka Odrobiňáka, ktorý podporil jeho realizáciu.

Starostka Korne, Marianna Bebčáková, hovorí o tom, ako sa komunita spojila, aby vytvorila tento jedinečný kúsok. Stolársky majster Pavol Šimák prispel výrobou sovičiek a inovatívneho dizajnu kruhovej strechy, čo pridáva k charakteru domčeka. Ján Srníček a tím obecného podniku sa podieľali na zemných prácach a inštalácii domčeka a doplnili ho lavičkou pre pohodlie návštevníkov.

Sovi domček sa stal obľúbeným miestom nielen pre turistov, ale aj pre miestnych, ktorí s hrdosťou zdieľajú fotografie tejto atrakcie na sociálnych sieťach. Tento projekt zdôrazňuje dôležitosť spolupráce a zachovania miestnych tradícií a remesiel, čo robí atrakciu jedinečnou a odlišnú od ostatných.

Navštívte túto novú turistickú atrakciu v Zátoke a zažite krásu a remeselnú zručnosť, ktorá je hrdým odkazom regiónu Korňa.

foto: Facebook / obec Korňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *