Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl, Valerij Zalužnyj, vyvrátil náznaky, že situácia na ukrajinskej frontovej línii by sa dostala do patovej situácie. Jeho vyhlásenia, ako referuje news.sky.com, sú jasným signálom, že Ukrajina pokračuje v odvažnom boji proti ruskému vpádu, aj napriek náročným podmienkam a nepriaznivým prognózam.

Na otázku, či považuje situáciu na bojisku za patovú, Zalužnyj odpovedal jednoznačne: „Nie.“ Zdržal sa však bližších komentárov týkajúcich sa plánov Kyjeva na protiofenzívne operácie počas zimných mesiacov.

Tento vývoj na fronte nasleduje po vyhláseniach ruského vodcu Vladimira Putina, ktorý minulý týždeň obvinil Ukrajinu z neúspechu vo svojej protiofenzíve. Avšak, Ukrajina, výrazne posilnená podporou z USA v podobe miliárd dolárov vojenskej pomoci, humanitárnej pomoci a spravodajských služieb, dokázala účinne čeliť prvotnému úsiliu Ruska o obsadenie krajiny.

Kyjev sa tento rok snažil prelomiť ruské obranné línie vo veľkej protiofenzíve, ale zatiaľ nedosiahol rozhodujúci prielom, pričom Rusko vedie ofenzívu na východe Ukrajiny. Táto situácia je dôkazom odvahy a odhodlania ukrajinských ozbrojených síl, ktoré bojujú za ochranu svojej země, národnej hrdosti a slobody svojho ľudu. Ukrajina stojí pevne v obrane svojich hodnôt, čelia náročným výzvam s nezlomným duchom a podporou medzinárodného spoločenstva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *