Nemecký kancelár Olaf Scholz v pondelok oznámil prostredníctvom sociálnej platformy, že mal pozitívny test na COVID-19. Toto oznámenie malo bezprostredný dopad na medzinárodné diplomatické plány, keďže sa musela zrušiť naplánovaná návšteva slovenského premiéra Roberta Fica v Berlíne.

Podľa kancelára Scholza sú príznaky ochorenia mierné, a dúfa v rýchle a hladké zotavenie. Jeho odhodlanie úradovať napriek ochoreniu prostredníctvom telefónu a videokonferencií zdôrazňuje jeho záväzok voči národným a medzinárodným povinnostiam. Tento príklad ukazuje, ako sa v súčasnej dobe politickí lídri prispôsobujú nečakaným situáciám a pokračujú v plnení svojich povinností s maximálnou zodpovednosťou.

Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit informoval, že napriek Scholzovej pozitívnosti na COVID-19, kancelár nebude vykonávať žiadne verejné povinnosti počas najbližších dvoch dní. Zrušenie stretnutia s predsedom slovenskej vlády Robertom Ficom je prejavom zodpovednosti a opatrnosti, ktorú situácia vyžaduje.

Okrem toho je nejasné, či bude Scholz schopný viesť stredajšie zasadanie kabinetu. Je dôležité poznamenať, že 65-ročný kancelár dostal tento rok posilňujúcu dávku vakcíny proti COVID-19, čo podčiarkuje jeho záväzok voči vlastnému zdraviu a bezpečnosti.

Tento incident zdôrazňuje dôležitosť neustálej ostražitosti a opatrnosti v čase pandémie, a tiež význam vakcinácie a zodpovedného prístupu k riadeniu verejných záležitostí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *