V ranných hodinách nedele došlo k dramatickej námornej nehode v rozbúrenom Egejskom mori blízko gréckeho ostrova Lesbos, kde sa potopila nákladná loď Raptor s komorskou vlajkou. Tento tragický incident, pri ktorom zostáva 13 členov posádky nezvestných a jedného sa podarilo zachrániť, pripomína neustále riziká spojené s námornou dopravou a význam medzinárodnej spolupráce pri záchranných operáciách.

Loď, ktorá bola na ceste z egyptskej Alexandrie do tureckého Istanbulu a viezla 6-tisíc ton soli, tvorilo 14 osôb – ôsmi Egypťania, štyria Indovia a dvaja Sýrčania. Po ohlásení mechanického problému a vyslaní núdzového signálu loď krátko nato zmizla asi osem kilometrov juhozápadne od Lesbosu.

V reakcii na túto núdzovú situáciu sa rozbehla rozsiahla pátracia a záchranná operácia, do ktorej sa zapojili osem lodí, dva vrtuľníky a fregata gréckeho námorníctva. Momentálne sa podarilo zachrániť jedného občana Egypta, zatiaľ čo osud ostatných členov posádky ostáva neistý.

Táto tragédia je pripomienkou hrdinstva a obetavosti tých, ktorí pracujú v náročných podmienkach na mori a zdôrazňuje potrebu neustálej ostražitosti a pripravenosti na núdzové situácie. V Live Online si vážime húževnatosti a odvahy tých, ktorí riskujú svoje životy na mori, a súcitíme s rodinami a priateľmi nezvestných členov posádky. Naša myšlienky sú s nimi v tejto ťažkej hodine a budeme naďalej informovať o priebehu pátracích a záchranných prác.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *