Hnutie Slovensko podniklo kroky na obranu svojej reputácie a rómskej komunity, podávajúc trestné oznámenie v súvislosti s obvineniami o šírení nepravdivých informácií ohľadom kupovania hlasov vo voľbách. Tento krok je reakciou na tvrdenia, ktoré podľa hnutia neprávom poškodzujú jeho dobré meno a integritu rómskej komunity.

Europoslanec Peter Pollák st. (Slovensko) vyjadril podporu rómskym voličom, zdôrazňujúc ich právo voliť podľa vlastného výberu bez diskriminácie. “Je tak nelogické, že Rómovia volia Rómov?” pýta sa Pollák, čím poukazuje na dôležitosť zastupovania rómskej komunity v politike. Podľa neho je prirodzené, že Rómovia hlasujú za tých, ktorí sa dlhodobo zaujímajú o ich problémy a podporujú ich práva.

Lukáš Bužo, poslanec za hnutie Slovensko, uviedol, že ich kontaktná kampaň v rómskych osadách bola založená na otvorenej a úprimnej komunikácii. Pochybnosti o nelegálnom financovaní sa Bužo snaží vyvrátiť, zdôrazňujúc dôveru, ktorú si hnutie vybudovalo medzi rómskymi voličmi.

Hnutie Slovensko tiež kritizuje stranu Hlas-SD za nesplnenie sľubov, ktoré dali voličom. Podľa Polláka, Hlas-SD sľúbil plný 13. dôchodok a lacnejšie potraviny a energie, avšak tieto sľuby nebolí naplnené. Pollák poukazuje na dvojitý meter, keď sa verejnosť zameriava na obvinenia voči jeho hnutiu, zatiaľ čo ignoruje nesplnené sľuby strany Hlas-SD.

Toto trestné oznámenie je prejavom odhodlania Hnutia Slovensko chrániť svoje hodnoty a stáť za komunitami, ktoré zastupujú. Vyzývajú na spravodlivé a objektívne hodnotenie situácie, s dôrazom na integritu a spravodlivosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *