V nedeľu večer (26. novembra) sa odohrala tragická udalosť v Rožňavskom okrese, kde chodec kráčajúci po ceste vo večerných hodinách neprežil náraz auta. Totožnosť muža, ktorý sa vydal na cestu v smere do mesta Rožňava od križovatky Brzotín – Juh, zostáva neznáma. Tento smutný incident nám pripomína dôležitosť opatrnosti a zodpovednosti každého účastníka cestnej premávky.

Podľa informácií poskytnutých Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Košiciach, do chodca oblečeného v tmavom narazil automobil Nissan Terrano, vedený 48-ročným vodičom. Následky tohto zrážky boli fatálne, pričom chodec po náraze skončil mimo cesty a zomrel na mieste prevažných zranení.

Vodič vozidla bol na mieste nehody podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Pre bližšie zistenie príčin a okolností nehody bola na zosnulého chodca nariadená pitva, ktorá by mala určiť, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

Policajné zložky dôkladne zadokumentovali miesto dopravnej nehody a zahájili trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia. Tento incident zdôrazňuje kritickú potrebu pre zvýšenie bezpečnosti na cestách a povinnosť každého vodiča i chodca prijať opatrenia na predchádzanie takýmto tragédiám.

V týchto chvíľach naša myšlienka patrí rodine a priateľom obete. Tento tragický prípad by mal slúžiť ako pripomenutie všetkým účastníkom cestnej premávky, že bezpečnosť na cestách je spoločnou zodpovednosťou a že každý z nás by mal byť ostražitý a opatrný, aby sme zabránili podobným tragédiám v budúcnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *