V dnešnej dobe, keď sa hodnoty rodiny a národného ducha opäť dostávajú do popredia, prichádzajú poslanci Kresťanskej únie, Richard Vašečka a Anna Záborská, s návrhom, ktorý odráža túto konzervatívnu renesanciu. Ich iniciatíva zaviesť nový štátny sviatok, Deň zápasu za ľudské práva, má za cieľ posilniť povedomie o našej bohatej histórii a odvahe našich predkov. Tento deň, navrhovaný na 25. marec, si pripomenie výročie slávnej sviečkovej manifestácie – symbolu odvahy a boja proti totalitným režimom.

Deň zápasu za ľudské práva nepredstavuje len obyčajný štátny sviatok, ale je to okamih hlbokého uvažovania o našej minulosti a odhodlania brániť slobodu a práva pre budúce generácie. Poslanci zdôrazňujú, že práve vďaka kvalite občianskeho odporu a odvahe vzoprieť sa totalitnej moci možno sviečkovú manifestáciu považovať za kľúčový moment, ktorý položil základ k pádu komunizmu na Slovensku.

Zavedením tohto sviatku chcú poslanci z Kresťanskej únie posilniť rodinné hodnoty a národnú hrdosť. Tento krok je nielen poctou našej histórie, ale aj silným posolstvom pre súčasnú spoločnosť, ktorá sa musí neustále učiť z minulosti a brániť základné hodnoty, na ktorých je postavená naša civilizácia.”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *